Friday, April 18, 2014

Milföy Pasta


Geçen eşimin isteği üzerine yapmıştım harika oldu muhakkak denemenizi tavsiye ederim. Aslında yapımı çok kolay sadece krema yapıp pişirdiğiniz milföylerin arasına koyuyorsunuz. Kremanın tarifini yine küçük mutfak sırlarından aldım :) Oradaki tarifte vanilya çubuğu var, ama bende olmadığı için kullanamadım eğer isterseniz şekerli sütün içinde vanilya çekirdeklerini koyabilirsiniz. Onun yerine toz vanilya kullanmanıza gerek yok. 

Pastacı kreması Malzemeler: 

  • 750 ml süt
  • 120 gr toz şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 50 gr un
  • 60 gr nişasta
  • 3 gr tuz

Öncelikle süt ve şekeri tencerede kaynatıyoruz, başka bir kapta yumurta sarılarını (güzelce ayırın içinde beyaz olmasın) kalan malzemeyle çırpıyoruz. Kaynayan sütten bu karışıma kepçe ile yavaş yavaş ekleyerek karışımı ılıklaştırıyoruz ve tenceredeki sütün tamamını bu karışıma yedirdikten sonra karışımı tekrar tencereye alıp kenarlarından hafif kabarcıklar çıkana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Eğer soğurken üzerinde kabuklanma olmasın istiyorsanız üzerine streç film yapıştırarak kaldırın. 

Miföy pasta yapılışı: 
Ben tereyağlı milföy kullandım belki de tadı ondan bu kadar güzel oldu eğer bulursanız muhakkak tereyağlı milföyü tercih edin. Milföylerin üzerinden bir merdaneyle hafif geçtikten sonra her bir yaprağı ortadan ikiye dikdörtgen şeklinde kesiyoruz. Sonra fırında hafif üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Çok pişirmeyin kurumasın. Zaten epey kabarıyor. milföyleri alt üst olacak şekilde eşleştiriyoruz ve altta kalacak olan kısmın kabarmış üst kısmını bir bıçak yardımıyla ayırıyoruz, içi oyuk kalıyor oraya kremayı dolduruyoruz üzerine istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz ben çilek tercih ettim. Meyvenin üzerine de biraz krema koyuyoruz ki üst kısım yapışsın. Sonra üst milföy parçasını koyuyoruz. Üzerine de pudra şekeriii ohhh misss.... 
Afiyet olsun...



3 comments:

  1. Eline sağlık esmacım. Çok güzel görünüyor. Çilek mevsimi geçmeden yapmak gerek. Son zamanlarda aldığım milföy hamurları sanki eski milföy hamurlaı gibi kabarmadı gibi geldi bana :) Tereyağlısını nereden buldun? Ne marka? Bu vanilyayla ilgili zaten belki biliyorsundur ne kadar yeni bir bilgi bilmiyorum ama bir arkadaşım bana şu dr. oetkerin vanilya aromalarını önerdi. Bir daha toz vanilya kullanmayacağımı söyledi. Ben annemin gününe bir şey yaptığım için korktum çok denemedim azıcık döktüm ama gene de güzel koktu. sen de görmediysen markette bir göz at. Değişik çeşitleri var. Böyle kahveye neyim de konuyormuş :)

    ReplyDelete
  2. 3 yumurta sarısından artan yumurta beyazlarından beze yapabiliriz :) Süper ! Beze yapmak için bahane arayan biri oldum son zamanlarda :)

    ReplyDelete
  3. Tereyağlı milföy superfresh'in ben çok beğendim kabarmasında da bir sorun olmadı. Vanilya aromasını gördüm ben de ama hiç kullanmadım. Sen memnun kaldıysan deniyim ben de :) ama hiç biri çubuğun yerini tutamaz :) aslında alıp buzluğa atılabiliyormuş sonra ihtiyacın olduğunda çıkarıp çekirdeklerini kullanabiliriz. Ama nerden alabiliriz bilmiyorum genelde yurt dışından getiriyorlar.
    Beze için çok iyi bir neden hakkaten :))

    ReplyDelete